Vegan seltsi liige: terviseorganisatsioonid peaksid rääkima veganluse eelistest (14)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalias plaanitakse veganlus laste suhtes seadusega ära keelata.
Itaalias plaanitakse veganlus laste suhtes seadusega ära keelata. Foto: SCANPIX

Eesti vegan seltsi juhatuse liige Kadri Sikk rääkis saates «Suud puhtaks», et tervisevaldkonna organisatsioonid peaksid rääkima veganluse tervise-eelistest ja sellest, millist kaitset pakub veganlus tervisele. Lastearstide seltsi president Ülle Einberg ütles aga, et pikaajalise täisveganluse juures tekivad terviseriskid.

Sikk rääkis, et vale on rääkida veganlusest hirmutavas võtmes ning õige oleks keskenduda sellele, millist kaitset pakub veganlus meie tervisele, vahendab ERR-i uudisteportaal.

Tema hinnangul peaksid tervisevaldkonna organisatsioonid rääkima veganluse tervise-eelistest ning kliimamuutuste valguses peaksid veganluse mõjudest rääkima ka keskkonnaorganisatsioonid.

Lastearst Ülle Einberg märkis aga, et esimesed muudatused taimetoidule üle minnes on positiivsed, kuid kauakestev täisveganlus toob endaga kaasa terviseriskid, näiteks langeb lastel kolesterool kriitiliselt madalale.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles