Silmaarsti juurde pääsemiseks tuleb oodata uue aastani

Maiken Mägi
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silmaarst. Pilt on illustratiivne.
Silmaarst. Pilt on illustratiivne. Foto: Eero Vabamaegi / PM/SCANPIX BALTICS

Silmaarstile pääsemiseks tuleb oodata mitu kuud, mis sunnib silmahädadaega patsiente pöörduma oma muredega eranditult erakorralise meditsiini osakonda.

Põhja-Eesti patsiendid suunatakse Ida-Tallinna keskhaiglasse (ITK), kus näiteks viimase ööpäeva jooksul on käinud abi saamas 74 patsienti, vahendas ERR «Aktuaalset Kaamerat».

24-aastane noormees otsis abi ITK erakorralise metsitsiini osakonnast sel nädalal abi juba teist korda - ta läheks nagu kord ja kohus silmaarsti juurde, aga valutavad silmad ei lase jaanuari lõpuni oodata.

Ka «Aktuaalne Kaamera» proovis eksperimendi korras haigekassa Tallinnas tegutsevate lepingupartnerite juurde silmaarsti aega saada, kuid selgus, et esimene vaba aeg on jaanuaris.

«See võiks toimida nii nagu Soomes, kus on olemas tervisekeskused - kui patsiendil on mure, läheb ta kõigepealt tervisekeskusesse, kus keskuse arst vaatab ta üle ja selekteerib, on see siis erakorralist lähenemist nõudev haigus või kannatab see oodata ja kui kaua see kannatab oodata,» ütles ITK silmapolikliiniku juhataja Katrin Hannus.

Loe pikemalt ERRist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles