TAI: alkoholismi ravi võimalustega on Eestis suur probleem

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervise arengu instituudi juht Maris Jesse.
Tervise arengu instituudi juht Maris Jesse. Foto: Peeter Langovits

Tervise arengu instituudi juht Maris Jesse tõdes, et Eestis on alkoholismi ravi ja rehabilitatsiooni võimalustega suur probleem. Seda nii tasulise kui ka tasuta teenuste osas.


Tegelikult puudub üldse selge ülevaade alkoholismi ravi võimalustest Eestis ning ka sellest, kui suure osa sellest maksab haigekassa ja kui palju peab inimene ise välja käima.

«Me teame, et inimesed, kes on otsinud abi, on raskustes selle saamisega ja see on üks probleem, mida on juba asutud sügisest koos psühhiaatritega lahendama, et kuidas tulevikus luua selgemad abi võimalused,» selgitas Jesse ning lisas, et plaan on kavas ellu viia lähiaastatel.

Instituut küll tegeleb praegu alkoholismiravi asutuste kaardistamisega, ent hetkel ei oma Jesse arvates ka keegi teine sellealast infot. «Praegu otsib väga paljus pere ja inimene ise neid võimalusi,» möönis ta.

Üks lehekülg, kust on võimalik leida mõningast infot alkoholiravi võimalustest Eestis, on veebileht alkoinfo.ee, kuhu on kogutud instituudi eelmisel aastal tehtud kaardistuse tulemused.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles