Fotod: pisikesed Bhutani siiami kaksikud läbisid eduka eraldamisoperatsiooni

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bhutanist pärit kaksikute Nima ja Dawa üle 185 000 eurost operatsiooni toetas heategevusorganisatsioon Children First Foundation.
Bhutanist pärit kaksikute Nima ja Dawa üle 185 000 eurost operatsiooni toetas heategevusorganisatsioon Children First Foundation. Foto: / AP

Bhutanist pärit siiami kaksikud, kes pääsesid hiljuti operatsioonile Austraaliasse, on nüüd edukalt lahutatud ja paranevad jõudsalt.

Oktoobrist Austraalia arstide hoole all olnud siiami kaksikud on nüüdseks läbinud eduka eraldusoperatsiooni ning on valmis haiglast lahkuma, vahendab ABC

Kaksikud Nima ja Dawa, kelle nimed tähendavad tõlkes «Päike» ja «Kuu», koos oma emaga 26. novembril Melbourne´is. 
Kaksikud Nima ja Dawa, kelle nimed tähendavad tõlkes «Päike» ja «Kuu», koos oma emaga 26. novembril Melbourne´is. Foto: WILLIAM WEST / AFP

Kaksikud Nima ja Dawa, kes jagasid maksa ja olid ühendatud rinnust, saavad nüüd tänu edukale operatsioonile parema elu Bhutanis. Kuigi tüdrukud on üldiselt hästi taastunud, on neil veel pikk maa täieliku iseseisvuse saavutamiseni ning nad saadetakse edasi taastuma Kilmore´i Põhja-Austraalias.

Kaksikud olid ühendatud rinnust ning jagasid maksa. 
Kaksikud olid ühendatud rinnust ning jagasid maksa. Foto: DANIEL POCKETT / EPA

Peale eraldamist muutusid lapsed väga ärevaks, kui nägid, et nad ei ole enam üksteise vahetus läheduses, sõnas lastekirurg Joe Crameri, kes tüdrukute operatsioonil osales. Viimase kahe nädala jooksul on aga näha, et tüdrukud muutuvad enesekindlamaks ja iseseisvamaks ning koguvad jõudu. Crameri on kindel, et nad on piisavalt tugevad, et haiglast lahkuda.    

Kaksikute arsti sõnul on lapsed jõudsalt paranenud. 
Kaksikute arsti sõnul on lapsed jõudsalt paranenud. Foto: / AP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles