Uskumatu lugu: nohu osutus hoopis ajuvedeliku lekkeks

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Alice Day / PantherMedia / Scanpix

Põhja-Carolina mehe sõnul rikkus tema eelmise aasta tänupüha see, et ninast voolas välja vedelik otse pühadeks valmistatud toidu sisse.

«Ma seisin köögis ja valmistasin süüa, järsku see vedelik lihtsalt lisas ennast koostisosade hulka, rikkudes ära terve õhtusöögi,» ütles Greg Phillpotts.

Phillpotts, kes on nohuga võidelnud vahelduva eduga juba viis aastat, pidas sellise olukorra tekkimist mingisuguse allergia süüks. Ta otsustas siiski arstiga konsulteerida ning tänu sellele avastatigi, et tegemist on hoopis ajuvedeliku lekkimisega.

«Lekib vedelik, mis ümbritseb aju, eesmärgiga kaitsta erinevate peatraumade puhul,» ütles doktor Alfred Iloreta.

Clevelandi kliiniku sõnul kurdavad patsiendid sellisel puhul tavaliselt läbipaistva vesise vedeliku lekkimist ühest ninapoolest või kõrvast. Lekkimine toimub tavaliselt pea kallutamisel või kummardamisel. Peavalud ja  nägemise või kuulmise halvenemine on samuti tihti kaasnevad nähtused.

Phillpotts käis operatsioonil, mis oli tema sõnul suureks kergenduseks, sest ta saab nüüd jälle normaalselt hingata, kirjutab Fox News.

«Varem toppisin pidevalt paberit endale ninna,» ütles ta ABC-le. «Kõik oli siiski enam-vähem, kuni ühel ööl ma köhisin nii hullusti, et olin terve öö üleval. Konsulteerisin arstiga, sest kui sa oled pereinimene, siis sa ei taha enneaegselt lahkuda mingi asja pärast, mida saab korda teha.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles