Astmahaige naine: eespool põleva sigaretiga sammuv inimene on täielik paine (6)

Marilin Vikat
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Passiivne suitsetamine.
Passiivne suitsetamine. Foto: Shutterstock

Nähtamatu tubakasuits põhjustab tõsiseid tervisehädasid – eriti haavatavad on lapsed, rasedad, südamehaiged ja hingamisprobleemidega inimesed.

«Minu astma on järk-järgult ägenenud passiivse suitsetamise tõttu,» kurtis Heleri Olo. Eelmisel suvel tekkis naisel tubakasuitsust krooniline köha, mis ei taha kuidagi taanduda. «Mind ajab kohe köhima, kui keegi läheduses suitsetab või on suitsetanud.»

Ta ise pole kunagi suitsetanud. Ent köhima ajab teda seegi, kui suits pressib väljast läbi kolmanda korruse kontoriakna sisse.

Olo kogemuse järgi on tubakasuitsu vältida raske, sest seda on igal pool. «Väldin otsekontakti suitsetajatega, kuid sellest ei piisa. Kõige suurem probleem on tänaval või avalikel üritustel suitsetamine. Paljud suitsetajad ei taju, et nende harjumus kahjustab lähikonnas olevate inimeste tervist. Näiteks tänaval kõndides on mõni samm eespool põleva sigaretiga astuv inimene täielik paine. Ma ju hingan seda suitsu endale otse sisse.»

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles