Eestis diagnoositi veel üks A-gripiviiruse juhtum

Maiken Mägi
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripp nõuab igal aastal mitmeid inimelusid.
Gripp nõuab igal aastal mitmeid inimelusid. Foto: LightField Studios / Panther Media / Scanpix

Gripp tõstab Eestis alles vaevumärgatavalt pead, peamiselt levivad nohu ja köha põhjustavad viirused. 

Eelmisel nädalal pöördus ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumise tõttu arstide poole 3081 inimest, neist üle poole olid lapsed, teatas terviseamet.

Haigestumine püsib stabiilsena, haigestumuse intensiivsus on madal. 70 protsenti kõikidest laboratoorselt kinnitatud proovidest olid viirusliku etioloogiaga, ülejäänud olid bakteriaalse päritoluga mikroorganismid. Laboratoorselt leidis möödunud nädalal kinnitust üks A-gripiviiruse juhtum. 

Haigestumiste põhjustajateks olid rinoviirused (20,7 protsenti), paragripiviirused (17 protsenti) ja RS-viirused (9,4 protsenti). Nakatunute arvus maakondade lõikes suuri erinevusi ei ole.

Euroopa gripiseirevõrgustiku andmetel oli grippi haigestumise intensiivsus madal Euroopa regiooni kõikides riikides. Püsivat gripiviiruse levikut ei täheldata üheski riigis, kuid üksikuid gripiviirusega seotud haigusjuhte registreeritakse pea kõikjal.

Loe veel:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles