Ühing: saarlastest vähipatsiente diskrimineeritakse igapäevaselt

Maiken Mägi
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: PantherMedia/Scanpix

Kuressaare haigla nõukogu arutas eile vähiravi pakkumise võimalusi Saaremaal, leides, et siinsete patsientide huvides on tarvis teemaga edasi tegeleda.

«Põhimõtteliselt on nõukogu andnud oma toetuse haigla juhatuse ettepanekule ravi kohapeal pakkuma hakata ja puhub pärituult purjedesse,» ütles Saarte Häälele pärast eilset koosolekut nõukogu esimees Kalle Laanet. «Kindlasti ei saa see võimaluse loomine teoks üleöö, vaid on protsess, mis võtab aega.»

Haigla juhatuse liige Märt Kõlli jäi nõukogu otsust ja haigla tulevikuplaane kommenteerides diskreetseks. «Tegeleme selle projektiga edasi – otsime saarlastele head lahendust,» lausus ta.

MTÜ Saaremaa Vähiühing saatis Kuressaare haigla juhatusele ja nõukogule sel nädalal pöördumise, milles palub tungivalt leida võimalused vähiraviks Saaremaal. «Oma igapäevases töös vähipatsientide ja nende lähedastega näeme, kuidas diskrimineeritakse saarlastest vähipatsiente,» kirjutab ühing, tõdedes, et vähiravi ei ole kõigile võrdselt kättesaadav.

«Meie inimesed peavad tegema lisakulutusi ravile pääsemiseks niigi ajaliselt ja majanduslikult raskes olukorras,» kirjutavad MTÜ esindajad. «Saaremaa inimesed peavad sõitma ebanormaalselt pika maa, et vähiravile jõuda. Pikima maa Eestis. Meil on meri vahel, sõit ei ole sujuv. Vähipatsient ei jaksa seda teekonda läbi teha.» Samuti on praamisõit patsientide jaoks vintsutav.

Loe lugu täismahus Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles