Maailma paksim teismeline kaotas aastaga ligi sada kilo

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihir Jain pärast maovähendusoperatsiooni.
Mihir Jain pärast maovähendusoperatsiooni. Foto: Cover Asia Press/ Daily Mail

Maailma paksimaks nimetatud teismeline, Indiast pärit Mihir Jain käis aprillis maovähendusoperatsioonil ning tema kehakaal on vähenenud 237 kilolt 140 kilole.

Mihiri taastumine operatsioonist ning kaalukaotus on olnud edukas – nüüd on ta jälle võimeline ise kõndima ning möödunud nädalal käis ta esimest korda kinos, vahendab Daily Mail. «Tunnen end väga hästi. Ma ei suuda uskuda, et olen jõudnud sellise kaalunumbrini. See on olnud raske, kuid seda väärt teekond. Olin otsustanud teha kõik, mida arstid soovitavad, ning kaalu kaotades sain motivatsiooni edasiminekuks juurde,» rääkis poiss. Ta on väga põnevil eesootava elu osas ning usub, et saab jälle elada normaalset elu.

«Tajusime probleemi siis, kui ta oli viieaastane ning arst ütles, et ta on rasvunud ning vajab operatsiooni. Kuna ta oli siis liiga noor, anti talle lihtsalt ravimeid, kuid nende kõrvaltoimel kadus tema energia ning jalad muutusid nõrgaks,» meenutas poisi ema Puja Jain (35). Aastate möödudes jäigi poeg rohkem tuppa istuma, aina sõi ning võttis kaalus juurde.

Mihir kasvas üles taimetoitlaste peres, kus suurema osa tema päevasest menüüst moodustasid praetud kartulid, köögiviljakotletid, riis, köögiviljakarri, jäätis, täispiim, piimakohv ning limonaadid. Poisi ema tunnistab, et rohke praetud toidu söömine mängis poja kaalutõusus kindlasti rolli, kuid ta usub, et ravimid tegid olukorra hullemaks. Kuna laps oli justkui voodi külge liimitud, pidi ta jääma koduõppele ning kaotas lõpuks kontakti kõigi oma sõpradega.

«Iga laps tahab välja minna ning sõpradega aega veeta. Tema liikumine oli aga probleemne, ta istus kodus ning oli väga frustreeritud. Minulgi oli raske vaadata, kuidas teised lapsed õues mängivad ning minu oma mitte,» nentis ema.

Kui pere plaanis 2013. aastal viia last kirurgi vastuvõtule, oli Mihir nii suur, et ta ei suutnud korralikult kõndidagi. «Arst ütles, et teda on vaja füüsiliselt näha, aga toona ei saanud me poissi kodust väljagi,» tunnistas ema. Mihir jõudis haiglasse lõpuks mullu detsembris, mil peaaegu 160 cm pikk poiss kaalus ligi 237 kilo. Tal oli diagnoositud diabeet, kõrge vererõhk ning tal olid hingamisraskused. Selle põhjal peetakse teda maailma paksimaks teismeliseks. Viimase aasta jooksul on meedia kajastanud ka Indoneesiast pärit Arya Permana lugu, kes juba kümneaastasena kaalus ligi 200 kilo. Pärast maovähendusoperatsiooni kaotas poiss vähemalt pool oma kehakaalust.

Ka Mihirile lubati teostada maovähendusoperatsioon. Enne seda pidi ta pisut kaalu kaotama, mistõttu pandi ta kolmeks kuuks kõrge valgusisaldusega dieedile. Poisi kaal selle ajaga vähenes 197 kiloni. Aprillis läbis ta operatsiooni ning on sellest saati seitsme kuuga kaotanud veel peaaegu 60 kilo. Ta on motiveeritud ning püsib tervislikul dieedil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles