David Beckhami treener avaldab, kuidas ta ise end vormis hoiab

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tegan Haining.
Tegan Haining. Foto: Instagram/erakogu

Beckhamit, Hugh Granti, Natalie Imbrugliat ja teisi kuulsusi treeninud Tegan Hainingul pole tervislikuks eluks anda imenippe – piisab rohkest liikumisest ning mitmekesisest toidust, et püsida suurepärases vormis.

Hainingu tüüpiline päevamenüü on hea näide mitmekesisest toitumisest. Austraallannast personaaltreener sööb küll kuus korda päevas, kuid see ei tähenda, et kogused oleks suured ja raskustunnet tekitavad ning et sagedase söömisega oleks ohtu kaalus juurde võtta. 

Haining ärkab igal hommikul kell kuus ning joob kaks klaasi vett, et keha vedelikuvarusid pärast ööd täiendada, vahendas Daily Mail. Tavaliselt hakkavad tal eratrennid pihta juba alates kella poole seitsmest hommikul. Seega sööb naine varahommikul esmalt vaid väikse vahepala. «Selleks on tervislik rasvaallikas nagu peotäis röstitud mandleid, pool avokaadot või õunaviilud naturaalse maapähklivõiga,» seletas Haining. See annab talle piisavalt energiat, et hommikul paar treeningut läbi viia.

Kella 8.30 ajal sööb naine pisut suurema hommikusöögi, milleks on tavaliselt smuuti (taimse) piima, vegan valgupulbri, peotäie marjade ning jääga. Teine hommikusöögi alternatiiv on kaks praetud muna mahevõi ja täisteraleivaga ning kohv. Hommikul teeb naine ka ise kiire treeningu, mis tavaliselt sisaldab kätekõverdusi, väljaasteid, kükke ning kõhulihaste harjutusi.

Kella 9.30 ajal käib Haining kord nädalas pilatese trennis ning trennipäeval sööb kella 10. 30 ajal väikse vahepala, milleks on tavaliselt hummus hakitud köögiviljadega (kurk, porgand jm). Naine tarbib sel ajal ka B-grupi vitamiine. Kella 12 ajal teeb ta tavaliselt kaks korda nädalas jõutreeningut ning kord nädalas joogat. Pärast tunniajast treeningut läheb ta koju ning sööb toitva lõunasöögi, milleks on hulk köögiviljasalatit, hea süsivesikuallikas nagu pruun riis või küpsetatud maguskartul ning kvaliteetne valguallikas nagu kala või kana.

Kella 15 paiku on aeg pärastlõunaseks vahepalaks. Haining võtab tavaliselt kaasa maitsestamata riisigaletid, millele määrib purustatud avokaadot ja lisab tomativiile. Teine variant on viilutatud banaan kaneeli ning naturaalse maapähklivõiga. Õhtusöögi serveerib treener kella 19 kandis ning selleks on alati lihtne, tasakaalustatud eine. «Söön näiteks kõpsetatud lõhet, lillkapsariisi ja aurutatud rohelisi ube või kanafileed, maguskartulist valmistatud püreed ja aurutatud brokolit,» tõi ta näiteid.

Heas vormis treener sööb seejärel ka magustoidu, milleks on väike kausitäis naturaalset jogurtit värskete marjade ning suhkruvaba müsliga. Enne uinumist võtab ta magneesiumi ning C-vitamiini, et tegusast päevast taastuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles