Kanal 2 «Jõulusoojus» toetab tänavu liikumispuuetega laste taastusravi (1)

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saadet juhib Roald Johannson.
Saadet juhib Roald Johannson. Foto: Kanal 2

Kanal 2 traditsiooniline heategevuslik saade «Jõulusoojus» kogub tänavu koostöös Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondiga annetusi liikumispuuetega laste taastusraviks vajaliku kõnniroboti soetamiseks. Ulatame koos abikäe lastele, kes on sünnitrauma, raske haiguse või ajuinsuldi tagajärjel jäänud liikumispuudega.

«Jõulusoojus» kogub tänavu annetusi liikumispuuetega laste taastusraviks vajaliku kõnniroboti soetamiseks, et soetada taastusravis äärmiselt vajalik aparaat kasutamiseks ka Lõuna-Eestisse. Kõnnirobotist saab olema päevas abi neljale kuni kuuele liikumispuudega lapsele. 

Kõnnirobot on abivahend, mis aitab parandada või taastada ravi vajavate inimeste kõnnimustrit ning on üks kaasaegne taastusravi toetav vahend kogu füsioteraapia protsessis, mida kombineeritakse paralleelselt füsioterapeudi poolt koostatud individuaalsete terapeutiliste harjutustega.

Roboti kasutamine annab võimaluse treeninguks sellise intensiivsusega, mida üks terapeut ilma masina abita tagada ei suuda. Nimelt on kõnnirobotil paiknev elektrooniline kõnniortoos võimeline patsiendi jalgu trenažööril sadu kordi täpselt ühesuguse liigutusega treenima, vastates seejuures iga inimese individuaalsetele vajadustele. Lisaks annab robottehnoloogia võimaluse muuta füsioteraapiatunnid intensiivsemaks ja vaheldusrikkamaks ning aitab suurendada patsiendi motivatsiooni.  

Ligikaudu 500 000 eurot maksva kõnniroboti soetamiseks lisavad panuse juurde ka Tartu Ülikooli Kliinikum ja Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond. 

Headest soovidest, inimlikest lugudest ja ilusast muusikast kantud «Jõulusoojus» kutsub kõiki televaatajaid tegema pühade-eelset heategu lastele, kes vastavat taastusravi vajavad. Heade mõtete ja kauni muusikaga astuvad Roald Johannsoni juhitud heategevuslikus saates üles ka Anne Veski, Brigita Murutar ja Paul Neitsov, ansambel Revals ning paljud teised Eesti armastatud inimesed.

«Jõulusoojus» on Kanal 2s reedel, 21.detsembril kell 20.00. Annetusnumbrid on tänasest avatud ja jäävad avatuks 1. jaanuarini.

Aita Sinagi ja helista «Jõulusoojuse» annetusnumbritel:

900 5025 - 5€

900 5100 - 10,

900 5500 - 50€

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles