Erakordselt haruldane: mees köhis välja hiiglasliku bronhiaalpuukujulise veretrombi

Annaliis Laidre
, Teemaveebide toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Arstides tekitas hämmingut mees, kes köhis üles 15 sentimeetrit laia veretrombi, mis oli ideaalselt säilitanud parema bronhiaalpuu kuju.

Trombi köhis välja 36-aastane mees, kellel oli lõppstaadiumis südamepuudulikkus. See meditsiiniline anomaalia tuli mehe seest ühes tükis välja haiglas, kui tal oli parasjagu ekstreemne köhahoog.

Hoolimata California Ülikooli San Francisco Meditsiinikeskusese intensiivravi töötajate pingutustest, suri mees üks nädal pärast intsidenti.

«Me olime hämmastunud,» ütles kopsukirurg Georg Wieselthaler. «Te ei kujuta ette kui erakordne see on – lausa väga-väga-väga haruldane,» lisas Wieselthaler.

Südameprobleemidega patsiendile oli paigaldatud hapnikumask ning ta sai verevedeldajaid, et veri käiks ringi ja ei tekiks ummistust. Lõpuks sattus veri siiski tema kopsudesse ning päevi pärast väikeste trombide köhimist tuli üles see kuulus bronhiaalpuukujuline veretromb.

Arstid arvavad, et trombi hüübivus püsis, sest inimese vereplasma teatud kontsentratsioon oli infektsiooni tõttu kõrgem kui tavaliselt, kirjutab ABC News.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles