Kehakaalust 136 kilo kaotanud naine jagab teda aidanud lihtsaid nippe

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui 26-aastase Lexi Reedi kaalunumber oli tõusnud 220 kilogrammini, siis ta teadis, et midagi peab muutuma. Ta võttis ennast kätte ja kaotas kahe aastaga 136 kilogrammi, sest jälgis viite lihtsat reeglit.

Lexi Reed oli tüdinenud elust, mida ta elas. «Ma teadsin, et kui ma oma tervist korda ei saa, siis ei pruugi ma tähistada isegi oma kolmekümnendat sünnipäeva», ütles ta.

Reed andis uusaastalubadeseks, et hakkab kaalu langetama ning oma teekonna jäädvustamiseks lõi instagrami konto nimega fatgirlfedup. Toome teieni tema viis salanippi, mis aitasid tal kaalu niivõrd edukalt langetada.

1. Ära pea dieeti

«Ma ei jälginud ühtegi kindlat toitumiskava. Ma lihtsalt lugesin kaloreid ja proovisin tarbida rohkem valku ja juurvilju ning vähem süsivesikuid,» sõnas Reed. Ta jätkas ka armastatud toitude söömist, sest tema eesmärgiks oli muuta küll toitumisharjumusi, aga mitte ajutiselt, vaid kogu eluks. «Ma sõin edasi armastatud toite, aga valmistasin nende tervislikumaid versioone,» ütles naine.

2. Ole kannatlik

Üks kõige tähtsamaid asju, mida meeles pidada, on see, et muutused ei juhtu üleöö. «Mina isiklikult nägin esimesi muutuseid oma näos, aga kuna ülekaalu oli nii palju, siis märkasin erinevust alles ligi kuu möödudes. Ma pidin endale pidevalt meenutama, et muutused võtavad aega, ja et see on maraton, mitte lühimaajooks,» ütles Reed. Kannatlikkus kandis vilja, sest esimese aastaga kaotas naine kaalust 101 kilogrammi.

3. Anna endast parim

Suur osa Reedi edul oli ka inimestel, kes teda sotsiaalmeedias jälgisid ja temalt inspiratsiooni ammutasid. «Kui ma hakkasin enda teekonda jäädvustama, siis ma ei lootnud jälgijaid koguda, vaid lihtsalt aidata ühte inimest – iseend. Asjaolu, et mul on üle miljoni jälgija, paneb mind iga päev pingutama, sest tahan olla heaks eeskujuks,» ütleb ta.

4. Iga päev on uus algus

Reed keskendus olevikule ega sattunud ahastusse, kui tegi mõne vea või tema edusammud mõneks ajaks seiskusid. «Väikesed muutused viivad suurte tulemusteni. Sa ei pea kulutama meeletuid summasid või jõusaalis elama. Keskendu oma toitumisele, igapäevastele harjumustele ja aktiivsemale liikumisele – kaal hoolitseb enda eest ise,» soovitab ta.

5. Muuda oma teraapiat

«Ma pidin muutma oma suhet toiduga. Eelnevalt olin ma emotsionaalne sööja ja ma armastasin kõike, mis oli praetud. Hiljem õppisin, et jõusaal on parem viis teraapiaks ning paneb mind tundma nii, nagu toit kunagi ei pannud.» ütles Reed.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lexiiiiiii. ❤ (@fatgirlfedup) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lexiiiiiii. ❤ (@fatgirlfedup) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lexiiiiiii. ❤ (@fatgirlfedup) on

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles