Loodusravi Aasias võib terviseturistidele saatuslikuks saada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tabletid. Pilt on illustratiivne.
Tabletid. Pilt on illustratiivne. Foto: Toomas Huik / PM/SCANPIX BALTICS

Loodusravimid, mis sisaldavad potentsiaalselt ohtlikke aineid, võivad «terviseturistide» surmades mängida suuremat rolli kui seni on arvatud.

Turismi osana külastavad paljud lääneriikidest tulnud reisijad taimedega ravimise keskusi, eriti Aasias. Nendes keskustes pakutakse lootust erinevate terviseprobleemidega inimestele, seal võib saada tasuta tervisekontrolle ja osta erinevaid loodustooteid. Patsiendid usuvad vääralt, et neid ravitakse ilma kahjulikke kemikaale või ravimeid kasutamata.

Uuringutes on leitud looduslikest preparaatidest nii heaks kiidetud kui keelatud ravimeid ja isegi mürgiseid raskemetalle. Lisatud aineid on seostatud hulga erineva raskuse ja tõsidusega kõrvaltoimetega, nagu näiteks hüpertensioon, südameprobleemid, psühhiaatrilised häired ja mõnikord ka surm. Paljude loodustoodete enda koostis on teadmata, neile võib olla lisatud erinevaid ravimeid või saasteaineid ja nende interaktsioonid retseptiravimitega on ettearvamatud.

Loe pikemalt Med24 portaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles