Arstid hämmingus: 11-aastase tüdruku opereerimatu ajukasvaja kadus müstiliselt (4)

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajukasvaja kadus uuringupiltidelt täielikult.
Ajukasvaja kadus uuringupiltidelt täielikult. Foto: PantherMedia/Scanpix

11-aastasel Roxli Dossil avastati juunis opereerimatu ajukasvaja, mille diagnoosi saavad USAs aastas ligi 300 last.

Pahaloomulisele glioomile ei ole ravi ja sellesse haigestunutest elab pärast diagnoosi üle viie aasta vaid üks protsent inimestest, kirjutab CBS News.

«See on väga ränk haigus. Sa ei saa korralikult neelata, mõnikord kaob nägemine, kahaneb liikumisvõime ja viimaks on raskusi hingamisega,» tõdes doktor Virginia Harrod Texases asuvast Delli lastehaiglast.

Pärast diagnoosi oli Roxli ennustatav elulemus viis kuud. Kui ta hakkas saama kiiritusravi, palusid ta vanemad, et juhtuks ime – ja nad said selle!

Tavaliselt on kiiritusravi elu pikendav protseduur, mis ei vabasta kasvajast. Roxli kasvaja kadus aga täielikult pärast kahte kuud kiiritusravi. Arstid ei suuda imetabast paranemist kuidagi seletada. «See oli tõeliselt uskumatu. Kasvajat pole magnetresonantstomograafia piltidel enam üldse näha, mis on ülimalt ebatavaline,» märkis Harrod.

Arstid tõdevad, et ajukasvaja võib kunagi tulla tagasi, aga praegu on Roxli sama aktiivne, nagu ta seni alati on olnud.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles