Jaanuaris haiguslehte võttes raha kiirelt kätte ei saa

Maiken Mägi
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigekassa ravikindlustuse osakonna peaspetsialisti Tea Matsoni sõnul olid inimesed haiguslehel  peamiselt lihasluukonna ja sidekoehaiguste, vigastuste ja mürgistuste, hingamisteede haiguste, pahaloomuliste kasvajate ning vereringeelundite haiguste tõttu.
Haigekassa ravikindlustuse osakonna peaspetsialisti Tea Matsoni sõnul olid inimesed haiguslehel peamiselt lihasluukonna ja sidekoehaiguste, vigastuste ja mürgistuste, hingamisteede haiguste, pahaloomuliste kasvajate ning vereringeelundite haiguste tõttu. Foto: Marko Saarm / Sakala

Uue aasta alguses hilineb töövõimetuslehtede väljamaksmine neile kindlustatutele, kelle töövabastusperiood algab jaanuaris 2019.

Töövõimetushüvitist arvutatakse 2018. aasta sotsiaalmaksuga maksustatud tulu alusel, mille andmed edastab haigekassale maksu- ja tolliamet. Hüvitise maksmine viibib seoses maksu- ja tolliameti 2018. aasta tuludeklaratsioonide menetlemisega, edastas haigekassa.

Haigekassa alustab hüvitiste väljamaksetega siis, kui maksu- ja tolliamet edastab neile informatsiooni 2018. aasta deklaratsioonide töötlemise lõpetamisest. Haigekassa teavitab väljamaksete alustamisest kodulehekülje vahendusel.

Viivitus ei mõjuta 2018. aastal alanud töövõimetuslehtede hüvitise maksmist.

Haigekassa vabandab võimalike ebamugavuste pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles