Gripp tuleb: raske haiguse levik kasvas nädalaga hüppeliselt

Maiken Mägi
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripp.
Gripp. Foto: Antonio Guillen Fernández / PantherMedia / Scanpix

Gripp kogub Eestis hoogu, detsembri kolmandal nädalal kasvas gripijuhtude arv mitmekordselt. 

Eelmisel nädalal vajas ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstide abi 3850 inimest, neist ligi pooled olid lapsed, teatas terviseamet.

Eelmise nädalaga võrreldes kasvas arsti poole pöördunute hulk 700 inimese võrra, samuti suurenes oluliselt laboratoorselt kinnitatud gripijuhtude arv. Kui 10.-16. detsembril leidis laboratoorselt kinnitust 24 gripijuhtu, siis möödunud nädalal oli neil üle 90. Alates hooaja algusest on ringluses olnud A-gripiviirused.

Terviseamet juhib tähelepanu asjaolule, et paljudel juhtudel põetakse gripp läbi kergelt, väikese palaviku ja eriliste sümptomiteta. Püstijalu grippi põdev inimene võib aga levitada viirust riskirühmadele, kelle jaoks grippi haigestumine võib kujuneda eluohtlikuks. Seepärast soovitab amet gripihooajal gripilaadsete nähtude või isegi ainult üksikute haigustunnuste (köha, kurguvalu, nohu) korral mitte külastada haiglaravil olevaid lähedasi ning peresid, kus kasvavad väikesed lapsed või elavad kroonilisi haigusi põdevad ja vanemaealised inimesed.

Isegi kergete haigustunnuste ilmnemisel tuleks vältida rahvarohkeid kohti ja hoida tervetega vähemalt meetrist distantsi. Aevastades või köhides katke suu taskuräti või selle puudumisel varrukaga. Haigena püsige kodus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles