Mees otsib oma naisele neerudoonorit üsna omapärasel moel

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: krishna creations / PantherMedia / Scanpix

Lilit Marcus on naine, kes jäädvustas toidupoes käies mehe, kelle seljakoti peal oli väga ebatavalise kirjaga silt. Nimelt oli sellel kirjas, et ta otsib oma B+ veregrupiga naisele neerudoonorit.

Marcus jagas pilti oma Twitteri kontol ning peagi hakkas see internetis kulutulena levima. Ka kuulsused nagu Zach Braff, Martina Navratilova, Evan Rachel Wood ja Sarah Hyland jagasid seda pilti.

Praeguseks on teada, et pildil oleva mehe nimi on Raymond Thompson ning ta elab Brooklynis oma naise Myleni ja nelja-aastase tütre Racheliga. Thompsonil endal Twitteri kontot ei ole, kuid ta sai aru, et midagi on toimumas, sest peagi hakkas ta saama telefonikõnesid ja sõnumeid võõrastelt inimestelt üle terve maailma, kes kõik pakkusid tema naisele Mylenile oma neeru.

Raymond ja Mylen tutvusid 2000. aastal ühes interneti jututoas, neid sidus ühine huvi maadluse vastu. Neeruhaigus diagnoositi naisel kaks aastat tagasi. Nüüd käib Mylen kolm korda nädalas dialüüsis, korraga kolm tundi. Paari pereliikmed on kõik lasknud ennast testida, kuid ükski pole doonoriks sobinud, kirjutab CNN.

Thompson kavatseb alates jaanuarikuust hakata ühendust võtma kõikide inimestega, kes tema naisele on neeru pakkunud. Mees paneb kõikidele südamele, et nad registreeriksid ennast organidoonoriks. Mehe sõnul on organeid vajavaid inimesi väga palju, eriti neid, kes neerusiirdamist vajavad. «Sinul on kaks neeru, aga saad elada täiesti tervislikku elu ka ühega. Pane ennast kirja,» ütles Thompson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles