Stressi tõttu tekkinud keharasv: kuidas seda ära tunda ja lahti saada

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stress tekitab rasva just kõhupiirkonnas.
Stress tekitab rasva just kõhupiirkonnas. Foto: PantherMedia/Scanpix

Kas oled viimasel ajal seletamatul põhjusel vöökohast paisunud? Just sinna koguneb neli korda suurema tõenäosusega rasv, mille tekkepõhjus on seotud stressiga.

Stressirikas periood ja sellega kaasnev ärevus paneb keha tootma ülemäärases koguses stressihormooni kortisool, mis sunnib keha rasva säilitavale režiimile, eriti kõhupiirkonnas, vahendab Health24.

Ärevuse vähendamiseks võta iga 90 minuti tagant väike paus, et maandada stressi tekitavaid mõtteid ja lõõgastuda.

Stress võib lisaks kortisooli kuhjuma sundimisele mängida veel ühe vimpka, pannes sind kätt sirutama rämpstoidu ja kommide järele, millest saad ohtralt kaloreid, aga vähe kasulikke toitaineid. Väike nipp isudest võitu saamiseks on panna magus enda käe siruulatusest kaugemale.

Ühes uuringus ilmnes, et kui inimesed pidid šokolaaditüki võtmiseks käima kaks meetrit, sõida nad päeva jooksul seda seitse tükki vähem kui siis, mil purgike magusaga oli neil otse laual.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles