Jõulukuul annetati vähiravifondile rekordiline summa

Marilin Vikat
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vähiravifondi laekus eelmisel kuul ligi pool miljonit eurot.
Vähiravifondi laekus eelmisel kuul ligi pool miljonit eurot. Foto: Martin Poole/picture alliance/moodboard/Scanpix

Vähiravifondi «Kingitud elu» laekus detsembris üle 465 000 euro. Kunagi varem pole fondile kogunenud annetuste hulk ühes kuus olnud nii suur. 

«Selja taga on täiesti uskumatu jõulukuu. Oleme veendunud Eesti inimeste lahkuses ja abivalmiduses, kuid selline heategude laviin, mis tabas meid detsembris, võtab sõnatuks ja teeb alandlikuks. Aitäh kõikidele vähiravifondi toetajatele, panustajatele, fännidele ja sõpradele: tänu teile saame ka alanud aastal jätkuvalt kindlustada, et keegi ei jääks raskel hetkel lootuse ja abita,» ütles vähiravifondi Kingitud elu juhataja Toivo Tänavsuu. 

22 inimest said detsembris vähiravifondilt värske kinnituse nende ravi toetama asumise või toetuse jätkumise kohta. Kokku panustas fond möödunud kuul Eesti inimeste tervisesse üle 200 000 euro. 

Fondi sügisene üleskutse ettevõtetele loobuda traditsioonilise jõulunänni kinkimisest ning toetada selle asemel hoopis abivajajaid kandis head vilja. Fondi panustasid detsembris mitmed firmad, teiste hulgas Maru, ISIS Medical, Norma, Mass, Maxilla Hambakliinik, TF Bank, Cleveron, Ekspress Meedia, Interno, Saint-Gobain ja mitmed teised. Ettevõtetele, kes toetasid küll vähihaigeid, kuid soovisid midagi ka oma jõuluvana kingikotti, küpsetasid vähiravifondi vabatahtlikud koostöös Vahvlihaldjatega ühe ööpäevaga ligi 5000 vahvlit. 

Erineval moel toetasid fondi tuhanded Eesti inimesed. Fondi panustasid näiteks Prantsuse Lütseumi 8.klassi noored ja Schenkeri töötajad. Vähihaigete heaks kogusid hiidlased annetusi Hiiumaal. Toimusid heategevuslikud jõululaadad Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis, Kiili Gümnaasiumis ja Tallinna Südalinna Koolis. 

Vähiravifondi vabatahtlikud kogusid detsembrikuu vältel annetusi enam kui poolesajal kontserdil, jõulupeol või muul üritusel. Teiste hulgas Fixi, Nublu, Anne Veski ja 2 Quick Starti kontsertidel, 30+ pidudel Tartus ja Tallinnas, ERMis, Saku Suurhalli Jõulugalal, lisaks mitmetes kaubanduskeskustes üle Eesti.  

Detsembris sai fond hea uudise ka Toompealt. Riigikogu kinnitas 2019. aasta riigieelarve ning EKRE ja Keskerakonna fraktsioonide ettepanekul saab vähiravifond 2019.aasta aasta alguses riigilt 115 000 eurot tegevustoetust. Toetus katab umbes poole summast, mis fondil kulus 2018. aastal ravimite käibemaksule. 

Aasta lõpus oli ETV eetris saade «Aasta säravaimad tähed», kus teatripedagoog Merle Karusoo esitas oma uusaastasoovi. Ta kutsus kõiki Eesti inimesi üles vähiravifondi toetama kasvõi ühe-eurose püsiannetusega. «See on kõige ilusam fond, mida ma tean ja ta on nii paljusid aidanud,» ütles Karusoo. 

Püsiannetuse saab vormistada pangalinkide kaudu aadressil: www.kingitudelu.ee/annetajale

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles