5 põhjust, miks võtsid üleöö kaalus juurde

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paarikilone kaalutõus enne menstruatsiooni on tavaline.
Paarikilone kaalutõus enne menstruatsiooni on tavaline. Foto: Mitar gavric / PantherMedia / Mitar gavric

Isegi tervislikest eluviisidest kinni pidades võib kaalunumbris tekkida suisa üleöö märgatavaid kõrvalekaldeid kilo-kahe võrra. Mis lahti, kui kaal kõigub argiselt üles ja alla?

Põhjused on tavaliselt järgmised, kirjutab Health24.

Janu

Kui kulistad alla 450 ml vedelikku, annab see kohese poolekilose kaalutõusu. Organism koosneb suurel määral veest ja muutused tarbitava vedeliku annuses annavad tunda ka ihul. Kui sul on vedelikupuudus, võib kaal alaneda paari kilo võrra, mis tuleb tagasi kohe, kui tarbid taas piisavalt vedelikku.

Kõht on kinni

Kõhukinnisus võib kaalule juurde anda suisa terve kilo, kui sooled pole juba paar päeva läbi käinud. Eriti kui tarbid ka suurel hulgal toitu.

Lähed puhkusele

Taimaale? Kui lend kestab kauem kui neli tundi, võivad muutused õhurõhus muuta ajutiselt keha funktsioneerimist, nii et see peab ka rohkem vett kinni. Kaal võib tõusta lennureisiga kilo võrra.

Sõid palju soola

Kui sööd soolase õhtusöögi, võid ärgata paar kilo raskemana – keha säilitab vedelikku, et organismis üleliigset soola lahustada.

Ülemäärane soola tarbimine viib kohese kaalutõusuni. Kaasneda võivad ka paistetanud jalad ja punnis kõhuke.

Peale veepeetuse võivad soolased toidud põhjustada ka kõhukinnisust. Olukorra leevendamiseks peaksid sööma kaaliumirikkaid toite nagu näiteks avokaadod, mis aitavad üleliigsetest sooladest kiiremini vabaneda.

Päevad on tulekul

Kui on algamas menstruatsioon, võib keha vett kinni pidada ligi kaks ja pool kilo rohkem kui tavaliselt. Seda põhjustab progesterooni ja östradiooli kõrgem tase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles