Hooldekodu pistis üksikute pensionäride toetuse oma taskusse

Maiken Mägi
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha. Foto on illustratiivne.
Raha. Foto on illustratiivne. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

SA Kiviõli Tervisekeskus otsustas 2017. aastal üksi elava pensionäri toetust hooldekodus mitte välja maksta ning kasutas seda hügieenitarvete ostmiseks.

Riik otsustas 2017. aastal maksta üksi elavatele pensionäridele 115 eurot lisatoetust, kirjutab Põhjarannik. Muu hulgas oli toetus ette nähtud ka inimestele, kes elavad hooldekodus. Kiviõli tervisekeskuse juhatus otsustas toona, et toetust inimestele välja ei maksta.

Kui 2018. aastal maksti toetus neile, kellele see ette nähtud, välja või jäeti inimese nõusolekul muude kulude, näiteks hambaravi katteks, siis 2017. aastal inimestel selle raha kasutamise osas võimalust kaasa rääkida polnud. «Toonane otsus oli, et kuna seda hooldusteenuse eest tasumiseks kasutada ei tohi, siis ostame selle eest hügieenitarbeid, aga välja ei maksa,» rääkis tervisekeskuse raamatupidaja Velli Raik, kelle sõnul oli tegemist juhataja ja sotsiaaltöötajate otsusega.

SA Kiviõli Tervisekeskus nõukogu esimehe Andrea Eiche sõnul polnud ta kursis nõukogu otsusega raha mitte välja maksta ja see muude kulude katmiseks jätta. «Praeguseks on toonane keskuse juht ametist lahkunud ning aru pole pärida enam kelleltki,» ütles ta.

Loe lugu täismahus Põhjarannikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles