Apteekri aps: naine põletas erektsiooniravimiga silmad

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravim võib vales kehapiirkonnas teha palju kurja.
Ravim võib vales kehapiirkonnas teha palju kurja. Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Andriy Popov

Naisel tekkis keemiline põletus, kui ta kasutas kuivade silmade vastu välja kirjutatud ravimi asemel apteegist saadud erektsiooni parandamiseks mõeldud kreemi.

Glasgow naine sattus erakorralise meditsiini osakonda pärast seda, kui oli silmadele määrinud erektsiooniprobleemide ravimiseks mõeldud kreemi Vitaros, kirjutab BBC. Arst oli talle silmade kuivuse leevendamiseks välja kirjutanud parafiinipõhist silmarohu VitA-POSi, mille nime apteeker käsitsi kirjutatud lipikult valesti välja luges.

Pärst vale ravimi kasutamist hakkasid naise silmad valutama, ta nägemine udustus, laud muutusid punaseks ja paistetasid üles. Kreem põhjustas ta silmadele kerge keemilise põletuse, mida raviti haiglas antibiootikumide ja õigete kreemidega, nii et ta paranes paari päeva jooksul.

Segi aetavalt kirjutatud ja valesti välja loetud retseptid pole ebatavalised, küll aga loevad juhtumit kommenteerinud arstid kentsakaks veaks seda, et erektsiooniravimit anti naisterahvale. Pealegi oli kõrval kirjas manustamisviis – aplikatsioon silmadele.

Hiljuti avaldatud uuringu andmeil tehakse üleilmselt arstide ja apteekrite poolt retseptide kirjutamisel-väljastamisel aastas 237 miljonit viga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles