Viljandi õpetajaid hakatakse järgmisel nädalal vaktsineerima

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa pedagoogid saavad soodsamalt kollatõve vastu vaktsineerida.
Viljandimaa pedagoogid saavad soodsamalt kollatõve vastu vaktsineerida. Foto: Liis Treimann

Viljandi maavalitsus, Viljandi haigla ja terviseamet teevad ettevalmistusi, et hakata järgmisel nädalal kohalikke õpetajaid kollatõve vastu vaktsineerima.

Päris tasuta õpetajad kaitsesüste ei saa, kuid ravimifirma GSK abiga saavad nad vähemalt osa süstidest ilma rahata. Nimelt tuleb kollatõve vastu vaktsineerimisel teha mitu süsti: A-hepatiidi vastu vaktsineerimisel kaks ja kombineeritud vaktsiini puhul, mis kaitseb A- ja B-hepatiidi vastu, koguni kolm süsti. A-hepatiidi vastu vaktsineerimisel saavad õpetajad tasuta ühe süsti, kombineeritud vaktsiini puhul kaks süsti.

Praegu otsib maavalitsus arsti, kes saaks maakonna eri paigus asuvatesse koolidesse sõita ja pedagooge kohapeal süstida. Vaktsineerimiseks Viljandi haiglasse minek võib nii mõnegi õpetaja puhul keset koolipäeva keeruliseks osutuda.

Osa vaktsiinisüstidest saavad tasuta nii Viljandimaa koolide kui lasteaedade õpetajad.

Soodustusega vaktsineerimist hepatiidi vastu pakub praegu ka näiteks Lääne-Tallinna keskhaigla nakkuskeskus. Seal saab jaanuari keskpaigani soodushinnaga kombineeritud vaktsiini. Üks doos maksab nakkuskeskuse veebilehe järgi sel ajavahemikul 25 eurot, tavahind ulatub aga pea 45 euroni. Vaid A-hepatiidi vastu kaitsva vaktsiini hinnaks on 35 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles