Armastuse võimalikkusest, kui oled ratastoolis ja vajad abi isegi hingamisel

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patrick ja Lizzie tahavad abielluda.
Patrick ja Lizzie tahavad abielluda. Foto: Kuvatõmmis

«On üllatav, et keegi mind armastab,» tunnistab 23aastane ratastooli aheldatud Patrick. Kaasasündinud lihasdüstroofiaga noormees tõdeb, et pärast aasta väldanud internetisuhtlust maailma teisest otsast tema juurde tulnud Lizzie on talle näidanud, et temagi on armastuse vääriline. Nende esimene suudlus oli noormehe jaoks elu esimene.

«Ma poleks kunagi arvanud, et teine inimene võib minust nii palju hoolida,» sõnab Patrick. «See on esimene kord, mil kogen naise armastust.» Lizzie ütleb, et see on ka tema jaoks esimene kord sügavat armastust tunda. Praeguseks noorhärra tüdruksõbraks olev naine märgib, et sooviks, et Patrick teaks, et on palju rohkemat kui tema puue ning et ta pole koormaks. «Ja kui ta vajab abi, on mul hea meel talle seda pakkuda.» Lizzie viskab sarkastilise nalja, et vaatamata ahelatele ja raudpommile jala küljes on ta vaba lahkuma, aga pole seda teinud, sest tahab Patrick`iga olla.

Nende tutvus sai teoks tänu poolteist aastat tagasi antud intervjuule, kus Patrick rääkis enda elust ja mõtetest. Kaasa arvatud frustratsioonist, et välismaailm ei näe, et liikumisvõimet takistava puude taga on ta samasugune nagu teised. Lizzie nägi videolõiku ja hingeliigutus ajendas teda ühendust võtma. Uus-Meremaal elav naine suhtles noormehega interneti vahendusel intensiivselt terve aasta, kuni otsustas tema juurde sõita.

Patrick poleks enda sõnul kunagi lootnud leida sellist suhet, kuna on ratastoolis ja vajab hingamiseks meditsiinis kasutatava ventilaatori abi.

«Olin Tinderis,» pikib ta vestlusse vahele.

«Tinderist ei leia armastust,» ütleb Lizzie resoluutselt.

«Ei, ei leia,» nõustub Patrick.

Patrick ütleb, et Lizzie on tema silmis maailma kõige ilusam tüdruk, ehkki neiu ise tunneb end mõnikord ebatäiuslikuna.

«Ta on mu tüdruksõber, aga ta on samuti mu parim sõber,» sõnab Patrick. «Ta on minu elu armastus. Armastan teda tohutult.» Patrick näeb ennast ja Lizziet abiellumas. Sellist tulevikku soovib ka Lizzie.

Mida ütleks Patrick noorele, kes on kaotanud usu, et leiab kunagi armastuse? «Anna aega. Ära ole kurb ega masendunud, kuna oled üksi. Õige inimese leidmine võtab aega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles