Naine ärkas üles haigusega, mis ei lase tal kuulda meeste hääli (2)

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: PantherMedia/Scanpix

Ühel hommiku üles ärgates ei mõistnud naine enam mitte muhvigi, mida poiss-sõber talle parasjagu ütles. Selline ehmatav saatus tabas teda haruldase haiguse tõttu.

Hiinlanna Chen ei kuulnud ühtäkki enam oma armsama häält, vahendab ajakiri Health. Eelneval ööl oli tal olnud halb, nii et ta oksendas. Samuti täheldas ta, et kõrvus vilistab. Sestap hommikul justkui tummfilmi võtetel ärgates teadis ta, et lahti on midagi tõsist.

Naisel diagnoositi kuulmiskaotus, mille tõttu ta ei kuule enam madalaid helisid, sealhulgas meeshääli. Haiglas olles kuulis ta oma naissoost arsti ideaalselt, ent meespatsiendi hääl jäi täiesti tabamatuks.

Seisund on äärmiselt haruldane, tabades ainult üht inimest iga 12 000 kuulmiskaotusega patsiendi kohta. Madala helisageduse tajumise võime kaotanud inimene kuuleb endiselt normaalselt kõrgeid helisid nagu naiste ja laste hääled, aga lisaks meeshäälte kõrvust kaotamisele jäävad kaugeks mälestuseks ka näiteks sõidukite ja äikesetormide helid.

Naisel tekkis haruldane kuulmiskadu suure stressi ja äärmusliku magamatuse tagajärjel. Seisundit põhjustavad teadaolevalt suured muutused sisekõrva rõhus, viirusinfektsioonid ja geneetilised omapärad.

Naine peaks pärast ravi aga täielikult paranema ja saama poiss-sõbraga taas korralikult suhelda.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles