Treener annab nõu, mida jälgida nii lihtsa treeningu kui kõndimise juures

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pane tähele, kuidas su jalg maad puudutab. Kas enne jõuab maha kand või pöid?
Pane tähele, kuidas su jalg maad puudutab. Kas enne jõuab maha kand või pöid? Foto: /

Kui palju mõtleme kõndimise juures oma kehahoiakule? 

Personaaltreener Alexis Graig sõnas portaalile Pop Sugar, et paljudel inimestel on kõndimisel vale kehahoiak, mis vähendab tegevusest saadud kasu ja suurendab vigastuste riski.

Kõndimine on lihtne ja täiesti tasuta võimalus treenida kaalu langetamiseks. Umbes poolest tunnist päevas piisab, et toetada kaalu langetamist, suurendada vastupidavust ja parandada südame tervist.

Kõndimisel peaks keskenduma pöiale maandumisele ning igal sammul tõukama tagumise jala pöiast. See tundub paljudele veider, sest enamasti ollakse harjunud astuma kannaga. Kannatõuge tekitab põlves ülepainde, mis loob kehas soodsa pinna vigastuste tekkeks. Kehale on kasulikum tõsta eespoolset põlve üles ja maanduda nii palju pöiale kui võimalik. Samuti on soovituslik hingata kõndimise rütmis ja eelistada ninahingamist, soovitas treener.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles