Vaata otse! «Tuhat tervist» uurib, kuidas käituda dementse lähedasega

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tervisesaade «Tuhat tervist» teeb seekord juttu dementsusest, loovteraapia kasulikkusest ja silmade tervisest.

Dementsusega inimesed Eesti ühiskonnas on üha kasvav probleem ja puudutab erineval määral umbes 100 000 inimest. Mida aga mõistust ja mälu kaotava lähedasega peale hakata, kuidas ja kust abi otsida? Õnneks on loodud ühing Elu dementsusega, mille tegevjuht teema lahti seletab ja nõuandeid jagab.

Lisaks teeme selgeks, mis on loovteraapia ja kellele see mõeldud on? Kui koos spetsialistiga joonistada, meisterdada või muusikat kuulata, võib sellest olla oluliselt rohkem tolku, kui arvata oskame. Samuti otsime viise, kuidas puhata ja niisutada silmi, et  termin «oma silm on kuningas» ikka jätkuvalt käigus saaks olla. 

Meigikunstnik jalauljatar Kairit Tuhkanen räägib oma sära saladustest ja jagab nippe, kuidas valida õiget kosmeetikat ja elada nii, et sära oleks silmis.

«Tuhat tervist» on põnev tervisesaade Kanal 2 eetris laupäeviti kell 9.40. Saade sisaldab kõikvõimalikke kasulikke nõuandeid ja soovitusi tervisevallast. Räägitakse tervislikust eluviisist ja haiguste ennetamisest kuni ravini välja. Kui vähegi hoolid oma tervisest, siis on see saade just sulle! Saatejuht on Indrek Ventmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles