Medicumi juht: üleriigiline digiregistratuur võib teha vabade aegade puuduse karjuvalt nähtavaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Allik.
Tõnis Allik. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Alates teisipäevast saab PERHi eriarstide vastuvõtule broneerida aega riiklikus patsiendiportaalis. Teised haiglavõrgu haiglad liituvad üleriigilise digiregistratuuriga poole aasta jooksul ning liituma on oodatud ka eratervishoiuasutused. Nii Confido kui Medicum plaanivad seda teha.

«Kindlasti planeerime mingis etapis ka ühinemist,» ütles Confido Healthcare Groupi juhatuse liige Hannes Danilov Med24-le. Ta lisas siiski, et ei oska täna veel hinnata kõiki digiregistratuuri plusse ja miinuseid Confido erakliiniku jaoks. Ka Medicumi juhataja Tõnis Allik kinnitas, et plaan liituda on olemas.

«See tõstab teenuseosutaja nähtavust ning Medicumil on mitmeid teenusevaldkondi nagu valuravi või kardioloogiline taastusravi jt, mille teeninduspiirkond on Tallinn ja Põhja-Eesti laiemalt,» seletas Allik. Tema sõnul on üleriigiline digiregistratuur patsientidele täiendav võimalus ning aeg näitab, millist kanalit eelistama hakatakse ja kas digivõimaluste populaarsus tervikuna kasvab. «Üleriigilise digiregistratuuri peamine eelis seisneb selles, et patsient saab vabu aegu otsida üle kogu riigi ühest portaalist, selmet külastada asutusepõhiseid portaale.»

Allik ütles, et suhtub üleriigilisse digiregistratuuri küll positiivselt, kuid selle roll ravijärjekordade lühendamisel on poliitiliselt kõvasti ülehinnatud.

«Parimal juhul pikenevad järjekorrad nendes asutustes, kus pole digiregistratuuri kaudu registreerimise võimalust seni olnud või mille nimed või portaalid pole nii tuntud. Ilmselt muutub ka olukord, et vabu aegu ei ole, karjuvalt nähtavamaks ja mingi digitaalne või mittedigitaalne mehhanism tuleb leida ka järjekorda saamise järjekorrale,» rääkis Allik.

Loe lugu täismahus Med24 portaalist

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles