Pidurdamatu kaalutõus osutus hoopis 23-kiloseks kasvajaks

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasvaja lükkas organid valedesse kohtadesse ja takistas vere jõudmist ajusse.
Kasvaja lükkas organid valedesse kohtadesse ja takistas vere jõudmist ajusse. Foto: Kuvatõmmis videost

Brenda Cridland pani järeleandmatult kerkiva kaalu vanuse arvele, arvates põhjuse olevat menopausis. Selgus, et selle põhjuseks oli hoopis ligi 23 kilo kaaluv kasvaja, mis oli temas arenenud juba ilmselt aastakümneid.

Ehkki Brenda arvas kaalutõusu olevat hormonaalsete muutuste paratamatu osa, hakkas ta tervis kaheksa kuud tagasi kiirelt halvemaks minema ning ta otsustas minna arsti juurde asja uurima, vahendab Huffpost.

Uuringutel avastati ta sees vohamas tohutu kasvaja, mis oli lükanud laiali siseorganid ja pärssis verevoolu ajusse. Brenda läbis kaks ja pool tundi kestva operatsiooni, mille käigus eemaldati kasvaja, mis osutus õnneks healoomuliseks.

Operatsiooni ja taastumise käigus kaotas ta kokku 30 kilo, ning sai teada, et massiivne kasvaja oli tekkinud ravita jäänud endometrioosist, mil emaka limaskest paikneb kolletena hoopis organist väljaspool. Naine tunnistab, et vältis hoiatusmärke tervise halvenemisest, kuni arsti poole pöördumine oli vältimatu, ning loodab, et tema lugu innustab teisi naisi oma tervisele õigeaegselt tähelepanu pöörama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles