Vaata otse! «Tuhat tervist» uurib, miks tuleb maoprobleemi uurimiseks terve kaamera alla neelata?

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tervisesaade «Tuhat tervist» teeb seekord juttu põnevast kapselendoskoopiast, hammaste valgendamisest ja loomaterapeudiks saamisest.

Paljud on kuulnud, et söögitoru- ja maomurede korral tuleb «mõõka neelata», mis on jube, aga vajalik ja siiski üleelatav tunne. Aga kui vaevavad sisemised verejooksud ja probleem on maost allpool, kuidas siis vaevuste põhjus välja selgitada? Vastus on imelihtne: tuleb alla neelata terve kaamera koos valgustuse, saatja ja akuga. Õnneks on see mahutatud väikese kapsli sisse. Uurimegi lähemalt, mis on kapselendoskoopia ja millal seda uuringut tehakse.

Lisaks tuleb juttu hammaste valgendamisest: millal, miks ja kuidas seda ette võtta? Viimasel ajal kasutatakse inimeste vaimse ja füüsilise tervise ravis palju loomi ja tehakse juttu loomateraapiatest. Meie aga uurime, milline peab olema see inimene, kes sobib loomaterapeudiks ja kuidas seda eriala omandada.

Kas teie teadsite, mitu ebatervislikku ülekilo on eestlased tänu Erik Orgu toitumiskavadele kaotanud? Ei teadnud? Vaadake saadet ja saate vastuse!

«Tuhat tervist» on põnev tervisesaade Kanal 2 eetris laupäeviti kell 9.40. Saade sisaldab kõikvõimalikke kasulikke nõuandeid ja soovitusi tervisevallast. Räägitakse tervislikust eluviisist ja haiguste ennetamisest kuni ravini välja. Kui vähegi hoolid oma tervisest, siis on see saade just sulle! Saatejuht on Indrek Ventmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles