Mida teha, kui uriinipidamatus ähvardab rikkuda voodirõõme?

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii vaagnapõhjalihaseid tugevdavad harjutused kui seksides intiimpiirkonda vähem survestavad asendid aitavad vältida nö õnnetusi. Kui neid ka juhtub, ei ole see häbiasi.
Nii vaagnapõhjalihaseid tugevdavad harjutused kui seksides intiimpiirkonda vähem survestavad asendid aitavad vältida nö õnnetusi. Kui neid ka juhtub, ei ole see häbiasi. Foto: PantherMedia/Scanpix

Uriinipidamatus võib põhjustada pidevat ärevust, mõjutada enesekindlust ja osutub vanemate paaride seksuaalelus tihti pidurdavaks teguriks. Selle tõttu ei pea aga intiimelu sugugi kannatama.

Uriinipidamatus on vanemate inimeste seksuaalelu vähenemise üks peamisi põhjuseid, vahendab Health24. Hirm vahekorra ajal «lekkida» tekitab ärevust, muudab iseenda silmis vähem atraktiivseks ja võib takistada seksi nautimist, sest sellega tahetakse äpardusteta lihtsalt ühele poole saada.

Kui uriinipidamatusest ja sellega kaasnevatest emotsionaalsetest läbielamistest peljatakse rääkida partnerile kartuses, et see muudab teise jaoks ebaihaldusväärseks, võib tulemuseks olla viimaks nii füüsiline kui hingeline kaugenemine.

Kui tegeled enda tervisega ning hoiad partneriga avatud suhtlust, ei ole põhjust, miks uriinipidamatuse tõttu peaks seksuaalelu kannatama.

Parimate tulemuste saavutamiseks saad teha järgmist:

Suhtle partneriga avameelselt

Ära varja partneri eest uriinipidamatust. Räägi avameelselt, sealhulgas seda, et sul on hirm seksi ajal «lekkida». Armastav partner mõistab ja toetab sind.

Proovi teist asendit

Osad asendid vallandavad ootamatud lekked suurema tõenäosusega. Vali asend, mis avaldab vähem survet vaagna – ja  kusiti piirkonnale.

Proovi vaagnapõhja tugevdavaid harjutusi

Kui sa pole veel argiselt hakanud tegema vaagnapõhjaharjutusi, siis asu otsemaid asja kallale! Uuringud on näidanud, et need on tõhusad uriinipidamatuse leevendamisel, samuti suurendavad orgasmide intensiivsust.

Vähenda enne sensuaalset õhtut vedeliku tarbimist

Ehkki romantilist meeleolu loob ühine keha kinnitamine ülimalt hästi, pea vedeliku tarbimisega piiri, kui tead, et ees on ootamas seksikas õhtu. Alkohol võib ka põit ärritada ja muuta lekked tõenäolisemaks.

Konsulteeri arstiga

Uriinipidamatuse korral peaksid pöörduma igal juhul arsti poole, mitte seda maha vaikima. Kui uriinipidamatus hakkab mõjutama elustiili ja intiimelu, võib uroloogi aidata probleemi hallata asjakohaste ravimite või muude meetoditega.

Kui uriinipidamatus on hakanud halvendama su suhte kvaliteeti, mine julgelt psühholoogi jutule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles