Teraapia-alligaator ravib vana mehe depressiooni

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kallimaias Wally naudib, kui teda kõhu alt sügatakse.
Kallimaias Wally naudib, kui teda kõhu alt sügatakse. Foto: Kuvatõmmis videost

Pensilvaanias elav mees väidab, et parimaks antidepressandiks on ta «emotsionaalse toe alligaator» Wally, kellele meeldib kaissu pugeda ja kallistada.

65aastane Joie Henney registreeris 1,5 meetrit pika alligaatori teraapialoomana, täpsemini emotsionaalset tuge pakkuva alligaatorina, kirjutab Huffington Post. Ta sai selleks loa oma arstilt, kui oli keeldunud depressiooni vastu antidepressante võtmast. Joie leidis end raske hingelise koorma all murdumas, kui pidi lühikese aja jooksul matma mitmed oma sõbrad.

Wally päästeti Orlandost ja Joie võttis ta oma tiiva alla. Alguses mõtles ta Wally eest lihtsalt hoolt kanda, aga peatselt selgus, et alligaator oli tema jaoks midagi palju enamat – loomake aitas tal end paremini tunda.

Mees tõdeb, et alligaator on ohtlik loom ning võib ta käest tüki välja hammustada ja inimesed ei peaks pidama neid lemmikloomadena, aga lisab, et pole teravahambulist emotsionaalse toe pakkujat kunagi kartnud.

Nüüd käib ta Wally`t tutvustamas ka teistele hingeraskustega maadlevatele inimestele ja tunneb heameelt, et kallimaias alligaator rõõmustab ka neid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles