Perearst: dr Google'i põlvkond vaevleb terviseärevuse käes

Maiken Mägi
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigussümptomite kohta otsitakse sageli teavet internetist.
Haigussümptomite kohta otsitakse sageli teavet internetist. Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Linnamäe perearstikeskuse perearst Katrin Martinsoni sõnul on terviseärevusega kimpus üha rohkem inimesi. Haigestudes lähedaste toetuseta jäänud inimesed kogevad tervise pärast muretsedes hirmu ja kaotavad kergesti pea. Sellest tingituna pöörduvad paljud kergekäeliselt EMOsse, kirjutab Pealinn.

«Mina nimetan seda terviseärevuseks, aga sobib ka haigusärevus. Elame ajal, mil esimene nõuandja on sageli dr Google ning puudub varem tüüpiline perekooslus, kus mitu põlvkonda elasid samas majas ning vanemate inimeste elukogemus ja -tarkus anti edasi noorematele pereliikmetele. Ärevus tekib, kui ei tea, kuidas keha toimib ning millised on sagedamini esinevad haigused ja kuidas enesele esmaabi anda esimeste sümptomite (valu, kurguvalu, nohu, palavik jm) tekkides. Inimese keha on looduse poolt loodud targasti – meil on oluline võime eneseparanemiseks, ainult et see võtab pisut aega,» selgitas Martinson.

Ta pani inimestele südamele, et haiguse või sümptomi tekkides tasub kõigepealt mõelda, mida ma kehaliselt tunnen, kas olen seda ka varem tundnud ning kuidas saan ennast esialgu ise aidata. 

Loe pikemalt Pealinnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles