Kõhugrippi põdenu võib nakkusohtlik olla veel isegi paar nädalat

Maiken Mägi
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõhugripp ajab iiveldama. Pilt on illustratiivne.
Kõhugripp ajab iiveldama. Pilt on illustratiivne. Foto: Panther Media/Scanpix

N-ö kõhugripp ehk noro- ja rotaviirused on keskkonnatingimustele väga vastupidavad, mistõttu tasub teada, et haiguse läbi põdenud inimene võib teisi nakatada veel mitu päeva pärast tervenemist ning viirus püsib nakkusohtlikuna pindadel (laudadel, ukselinkidel jm) veel päevi.

Kui olete paar päeva kestva kõhugripi läbi põdenud, tasub teada, et olete nakkusohtlik veel nädal kuni isegi paar, kirjutab ERR Novaator. Seetõttu tasub pärast põdemist tööle minekuga paar päeva oodata, vastasel juhul on oht nakatada ka kolleege.

Mida aga teha, kui juba oled haigeks jäänud? «See, mis peab välja saama, see peab välja saama,» nentis perearst Le Vallikivi ja lisas, et kindlasti ei tohiks võtta preparaate, mis seedimist pidurdavad. Söetabletti võib võtta, aga kõige olulisem on tagada kehas piisav vedelike ja mineraalainete tasakaal.

Loe kõhugripist pikemalt Novaatorist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles