Teadlased leidsid tõhusaima meetodi sisemise rasva põletamiseks

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõhuõõnes asetsevat rasva vähendas nii jõu-, vastupidavus, kui kardiovaskulaarne treening.
Kõhuõõnes asetsevat rasva vähendas nii jõu-, vastupidavus, kui kardiovaskulaarne treening. Foto: Chalermchai Chamnanyon / PantherMedia / Chalermchai Chamnanyon

Vistseraalne rasv ehk organite vahel ja sees peituv rasv kaitseb siseelundeid põrutuste eest. Kuigi teatud määral on see meile vajalik, võib see kogunedes hakata elundite tervist kahjustama. 

Kõhurasva kuhjumine võib põhjustada kõrget vererõhku, südamehaigust ja ülekaalu. Uus uuring leidis, et sisemise rasva kaotamisel on kõige efektiivsem igasugune treening, vahendab Mind Body Green.  

Kuigi sisemist rasva ei ole katsudes tunda ega pruugi see välimusest välja paista, on selle kontrolli all hoidmine terve seisukohast oluline. Ajakirjas Mayo Clinic Proceedings avaldatud uuring leidis, et treening vähendab kõige edukamalt vistseraalset rasva.

Uuringus osalejad võtsid kuue kuu jooksul, kas kaalu alandavaid ravimeid, treenisid või tegid mõlemat. Leiti, et treening oli rasva vähendamisel kõige efektiivsem. Uuringu autor kardioloog Ian J. Neeland sõnas, et olenemata sellest, et sportimisega ei näe inimesed kohe suurt kaalulangust, toimuvad siiski suured muutused sisemise rasva koguse vähenemises. Kõhuõõnes asetsevat rasva vähendas nii jõu-, vastupidavus, kui kardiovaskulaarne treening.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles