MMS-i kosmeetikatootena müüvaid poode ähvardab sunniraha (1)

Maiken Mägi
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimaste aastate ohtlikuimaks ebaraviks kasutatavaks tooteks on olnud MMS.
Viimaste aastate ohtlikuimaks ebaraviks kasutatavaks tooteks on olnud MMS. Foto: Mineralgarden.org

Terviseamet eeldab, et kõik veebipoed eemaldavad kosmeetikatootena müüdava MMS-i oma kaubavalikust, aga neile, kes seda ei tee, võib amet määrata sunniraha.

«Eeldame, et kõik veebipoed eemaldavad kosmeetikatootena müüdava MMS-i oma kaubavalikust, vajadusel tuletame seda neile ka meelde. Juhul, kui pood seda ei tee, on võimalik ettevõtte suhtes rakendada sunniraha,» ütles terviseameti kommunikatsioonijuht Simmo Saar ERR-ile.

Küsimusele, miks läks terviseametil MMS-i keelamiseni jõudmine nii kaua aega, vastas Saar, et MMS-i A-komponent ehk 28-protsendiline naatriumkloriti lahus kemikaalina keelatud pole ning kui sellel on korrektne ohumärgistus, võib seda ka turustada.

«Küll aga ei tohi kahe komponendi segamisel tekkivat klooriühendit sisaldada kosmeetikatooted - sellena seda aga ettevõte presenteerida soovis,» lisas Saar. 

Loe täismahus ERR uudisteportaalist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles