Põnev! Mida ütleb sinu kohta magamisasend?

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vale magamisasend, mis takistab vereringet või pitsitab liigselt närvile, võib olla kurjajuur.
Vale magamisasend, mis takistab vereringet või pitsitab liigselt närvile, võib olla kurjajuur. Foto: PantherMedia/Scanpix

Selili, külili, kõhuli – millises asendis armastad magada sina ning kas tead, kuidas see su kehale mõjub?

Külili täielikult looteasendis. See magamisasend on üsna levinud ning visuaalselt meenutab see emakas olevat loodet, kirjutab Runtastic. Põlved on tõmmatud kõverasse ja rinna lähedale, pea on kallutatud ette, käed on tihtipeale põimitud ümber padja. Seda magamisasendit soovitatakse just rasedatele ja norskajatele. Selja- ja kaelavaludega inimesed peaks aga leidma pigem asendi, mis seljale vähem pinget paneb. Looteasend väljendab uneekspertide arvates vajadust olla kaitstud. Sellised inimesed kipuvad olema ka suhteliselt emotsionaalsed ning loovad.

Külili pooleldi looteasendis. Seda peetakse parimaks magamisasendiks ning hinnanguliselt magab niimoodi 60 protsenti inimestest. Võrreldes täieliku looteasendiga on sel puhul keha ning jalad ainult kergelt kõverdatud. Huvitaval kombel on nii kõhule kui ka südamele parem see, kui magad vasakul küljel. Inimesi, kes magavad selles asendis, peetakse emotsionaalselt tasakaalukaks. Nad on spotaansed ning avatud kompromissidele.

Kõhuli asendis. Nägu padjas, käed sirutatud pea kohale või põimitud ümber padja – mõne jaoks on see maailma parim asend, teistele jällegi ülimalt ebamugav. Kõhuli magajaid arvatakse olevat üsna vähe. Seedimise seisukohast on see asend üsna hea, ent ei toeta selgroogu. Kõhuli magajat peetakse perfektsionistiks, distsiplineerituks, visaks ning ambitsioonikaks inimeseks.

Selili asendis. Vaatad lamades lakke ning hoiad käsi kõrval või kõhul – seda nimetatakse ka sõduri asendiks. Ekspertide hinnangul on selgroo ja kaela jaoks tegu parima magamisasendiga, ent seda siiski juhul, kui pea alla pole kuhjatud mitut patja. Selili magamise puuduseks on aga soodumus norsata. Huvitav fakt on see, et enamasti magavad selili lapsed, töönarkomaanid ning ettevõtjad. Selili magajad on tihti enesekindlad, avatud loomuga ja sõbralikud, aga kohati ka enesekesksed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles