TV3: Viljandil pole arste, kes hepatiidi vastu vaktsineeriks

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaktsineerimine aitab A-hepatiidi vastu.
Vaktsineerimine aitab A-hepatiidi vastu. Foto: Priit Simson

Eestis on registreeritud juba üle saja Viljandimaalt alguse saanud kollatõve haigusjuhtumi ja puhang pole raugenud, kuid kohalike vaktsineerimist on keerukas ellu viia, sest kuigi vaktsiin on olemas, ei jätku Viljandi haiglal vaktsineerimiseks arste.

Viljandi haigla juhatuse liige Enno Kase ütles, et massilist vaktsineerimist pole siiani õnnestunud läbi viia osaliselt seetõttu, et üks doos maksab 30-44 eurot, suuremgi probleem seisneb aga arstide puuduses, vahendasid «Seitsmesed uudised».

Maavalitsus pakkus kooli- ja lasteaiatöötajatele välja tasuta vaktsineerimise, kuid pole arste, kes seda koolides kohapeal teostaks. Viljandi maavanem Lembit Kruuse selgitas, et ravimifirma tohib vaktsiine anda ainult apteeki või haiglale. «Haiglal pole hetkel ressurssi, et jõuda inimesteni, kuigi terviseameti esindaja oli valmis meid transportima sinna ja meie oleksime valmis panustama sellesse inimesse, kes siis selle süstimise ja vaktsineerimise ära teeb,» rääkis Kruuse.

«Ma olen mures, et juhul kui me hakkame inimesi haiglasse kutsuma suvalisel ajal, juhtub ühel hetkel olukord, kus pooled kaovad ära. Aga meie eesmärk on terve inimese kaitse – et terveid inimesi oleks rohkem, ükskõik kuidas seda siis teha,» rääkis maavanem.

Praeguseks on vaktsineerimiseks nõusoleku andnud 345 õpetajat ning nii Viljandi maavalitsus kui haigla annavad lootust, et lahendus siiski leitakse ja vaktsineerimist saab alustada juba järgmisel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles