Kui talvekülm teeb näonahale karuteene...

Maiken Mägi
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talveilmad võivad ka pehmed ja mõnusad olla, ent miinuskraadid võivad nahale siiski liiga teha.
Talveilmad võivad ka pehmed ja mõnusad olla, ent miinuskraadid võivad nahale siiski liiga teha. Foto: PantherMedia/Scanpix

Pakasest õhetav pale, ketendav näonahk ning kuivad ja justkui narmendavad huuled – ilmselt on paljud neid muresid omal nahal tundnud. Kuigi päike käib juba kõrgemalt, ei näita talv veel möödumise märke. Kuidas saaksime seni oma naha eest efektiivselt hoolitseda?

Miks peaks üldse olenevalt ilmast iluharjumusi korrigeerima? Põhjuseks on naha pidev kokkupuude keskkonnaga, mistõttu mõjutavad kõik keskkonnamuutused naha seisukorda rohkem kui teisi organeid, selgitas Apotheka Beauty iluekspert Riin Liplik. «Õhk, eriti just õhus sisalduv niiskus mõjutab naha niiskustasakaalu. Niiskemas kliimas muutub nahk pehmemaks ning säilitab paremini kauni välimuse, kuiv õhk seevastu imab nahast niiskust ning toob peened kortsukesed ja jooned kergemini välja,» kirjeldas ta.

Näohoolitsusega on kõige tähtsam olla järjepidev ning hoolitseda naha eest iga päev, pani Tallinki hotelliketi ilu- ja heaolu keskuse juht Astrid Sõmera südamele. «Kindlasti tuleks arvestada näohooldustoodete puhul ilmaga – talvised tooted peaksid olema õli baasil, tummise ning toitva struktuuriga. Vee baasil tooted sobivad nahahoolduseks suvel. Talvel on nende kasutamisel vastupidine efekt – õue tuule kätte minnes külmub naha pinnale jäänud vesi ning sel juhul teeme nahale kasu asemel hoopis kahju,» nentis Sõmera.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles