Loomingulised inimesed on altimad petma

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loomingulised inimesed petavad ja teevad võimaluse avanedes sohki suurema tõenäosusega kui nende mitte nii loovad kaaslased.
Loomingulised inimesed petavad ja teevad võimaluse avanedes sohki suurema tõenäosusega kui nende mitte nii loovad kaaslased. Foto: SCANPIX

USA teadlaste katsetest selgus, et loomingulised inimesed petavad ja teevad võimaluse avanedes sohki suurema tõenäosusega kui nende mitte nii loovad kaaslased.


Nimelt arvavad psühholoogiaeksperdid, et innovatiivsus annab inimestele võime õigustada oma käitumist edukamalt ja leida sellele ratsionaalne põhjendus, vahendas teadus.err.ee.

Uurimuse ühe autori Francesca Gino sõnul oskavad loovad inimesed paljudes valdkondades edukamalt probleeme lahendada, kuid liigne innovatiivsus võib neid ülesannetele lahendust otsides viia ebaeetilistele radadele. Intelligentsuse ja ebaaususe vahel mingit seost ei ilmnenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles