Facebook plaanib eemaldada vaktsineerimisvastast sisu

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaktsineerimisvastast sisu soovitakse vähendada ka Facebooki otsingutulemustest.
Vaktsineerimisvastast sisu soovitakse vähendada ka Facebooki otsingutulemustest. Foto: DADO RUVIC / REUTERS

Facebook tegi neljapäeval avalduses, kus andis mõista, et valeinformatsiooniga võitlemiseks võidakse platformilt eemaldada ja vähendada vaktsineerimisvastast sisu.   

Peale kriitikat sotsiaalmeedia platformil levitatud vaktsineerimisvastaste reklaamide kohta, mis olid suunanud rasedatele naistele, sõnas Facebook avalduses, et võib vähendada või eemaldada platformil ringlevat valeinformatsiooni. Sotsiaalvõrgustiku avalduses teatati, et otsustatakse ka vaktsineerimisvastase sisu vähendamise üle otsingutulemustest, vahendab Business Insider

Facebooki kasutajad saavad ebasobivast sisust teatada igal ajal ning tervisega seonduvat informatsiooni kontrollivad võrgustiku faktikontrollijad 25 riigis. Ettevõte ütles, et otsib viise, kuidas teha vaktsiinide kohta käiv hariduslik teave kättesaadavamaks ning vähendada valeinformatsiooni tekitatud kahju. Siiski öeldi, et on veel arutamisel, millist lähenemist selleks kasutatakse. Avalduses ei selgunud, millal Facebook meetmed kasutusel võtab või kas seda on juba tehtud. 

Üle USA levib leetrite puhang ning alates jaanuarist on teada juba 100 haigusjuhust, mis oli rohkem kui 2016. aastal kokku esinenud 86 haigusjuhtu. Maailma terviseorganisatsioon nimetas sel aastal kõhkleva suhtumise vaktsiinidesse üheks kõige suuremaks terviseohuks maailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles