Sellel ajal treenimine aitab tõhusalt alandada vererõhku

PM Tervis
Copy
Foto: Shutterstock

Regulaarne füüsiline aktiivsus alandab vererõhku. Pool tundi füüsilist aktiivsust hommikul aitab tõhusalt alandada vererõhku terveks eesolevaks päevaks ka ülekaalulistel inimestel, kirjutatakse vastses teadusuuringus ajakirjas Hypertension.

Lisades terve päeva jooksul veel sagedasi pause istumise vahele, on mõju vererõhule veelgi positiivsem, seda eriti naiste puhul. Meeste puhul istumisest võetud pausidest lisanduvat tulu ei ilmnenud, vahendab Health24.

Uuring viidi läbi 55-80aastaste inimeste hulgas. Nad võtsid kuue päevaste vahedega osa kolmest erineva aktiivsustasemega sessioonist. Esmalt vaadati, milline oli vererõhk, kui nad istusid kaheksa tundi järjest; seejärel mõõdeti, kuidas mõjub pool tundi mõõduka tempoga jooksulindil jalutamist pärast tundi aega istumist ja enne kuus ning pool tundi vältavat istumismaratoni; ning lõpuks pool tundi jalutamist pärast tundi istumist, kui treeningsessioonile järgneb iga poole tunni tagant kolm ja pool minutit kestev ringiliikumine.

Tulemused näitasid selgelt, et kui päeva alguses pool tunnikest liigud, ja veel parem, kui teed pärast istumise vahele väikseid jalasirutuspause, langevad nii süstoolne kui daistoolne vererõhk.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles