Talvine viirushaiguste laine andis koolivaheajaks järele

Maiken Mägi
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapse palavik.
Lapse palavik. Foto: Panthermedia / Wavebreakmedia / Scanpix

Ülemiste hingamisteede viirushaiguste laine näitab raugemise märke ning möödunud nädalal, vahetult enne koolivaheaega, langes nende haigusnähtudega Tallinna kooliõdede poole tehtud pöördumiste arv ligi kolmandiku võrra.

Tallinna Koolitervishoiu statistika põhjal oli sel aastal jaanuaris-veebruaris koolilaste haigestumisi viirushaigustesse siiski 12 protsenti rohkem kui mullu. Kui aasta eest pöördus ülemiste hingamisteede viirushaiguse nähtudega kooliõdede poole 4126 õpilast, siis sel aastal 4621 last. Kõige enam pöördumisi oli aasta kuuendal nädalal, kui kooliõe poole pöördus 791 õpilast, kuid möödunud nädalaks langes see näitaja 491-ni.

Tallinna Koolitervishoiu juhatuse liikme Valentina Hazinskaja sõnul näitab ka terviseameti statistika, et viirushaiguste tipp oli sel talvel 5.-6. nädalal, kui perearstide poole pöördus 6000-6400 patsienti nädalas.

Kuigi suurem viirushaiguste laine on järele andnud, soovitab Hazinskaja õpilastel koolivaheajal puhata, värskes õhus viibida ja turgutada organismi vitamiinidega, et eelseisval kevadel tervis tugev püsiks.

«Läksime koolivaheajale vastu siiski üsnagi suure arvu õpilastega, kes oma viirushaiguse murega kooliõe poole pöördusid. Loodame, et vaheaeg annab lastele kosutust ja olukord paraneb. Julgustame õpilasi kooli naastes ikka oma tervisemuredega kooliõe poole pöörduma, olgu selleks jätkuvad külmetusnähud või muud tervisemured,» sõnas Hazinskaja. 

 

SA Tallinna Koolitervishoid on Eesti suurim kooliõdesid ühendav organisatsioon, mis annab tööd ligi 80 kooliõele. Koostöös lapsevanemate, koolipersonali ja teiste spetsialistidega on kooliõed igapäevaselt abiks õpilaste tervise edendamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles