Mitu minutit võib pärast seksi pissimisega viivitada, et see aitaks põletikke vältida?

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast seksi ei pea otsekohe voodist välja hüppama, et põit kergendama minna, aga poole tunni jooksul pärast vahekorda võiksid korraks tualetti suunduda küll.
Pärast seksi ei pea otsekohe voodist välja hüppama, et põit kergendama minna, aga poole tunni jooksul pärast vahekorda võiksid korraks tualetti suunduda küll. Foto: Murat Subatli / PantherMedia / Murat Subatli

Tualeti külastamine pärast seksi pole ilmtingimata vajalik, aga sellest võib olla kasu, et eemaldada kuseteedesse sattunud bakterid ja hoiduda nii põletikust. Eelistatult võiksid pissil käia kuni 30 minutit pärast linade vahel müramise lõpetamist, siis ei jõua mikroobid veel kanda kinnitada.

Kusetee avaus asub tupe läheduses ja sestap juhtuvad põletikku põhjustavad bakterid sinna kergesti, vahendab Healthline. Kui sul on esinenud kuseteede põletikke sageli, võiksid seksi järgset põie kergendamist proovida ennetava meetmena. Kui sa pole seni olnud säärastele põletikele aldis, ei pruugi seksile järgnev tualeti külastamine tervislikku seisundit kuidagi mõjutada.

Kas pärast vahekorda tualetti tormamine aitab kaitsmata seksi puhul ka rasedusest hoiduda? Seda kindlasti mitte, sest väikeseid «usinaid ujujad» see suguelundkonnast ei eemalda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles