Viirused annavad alla: grippi haigestumine väheneb iga nädalaga

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige enam haigestus grippi Läänemaa elanikke.
Kõige enam haigestus grippi Läänemaa elanikke. Foto: Antonio Guillen Fernández / PantherMedia / Antonio Guillen Fernández

Ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse ja grippi haigestunute üldarv on veebruaris ja märtsis olnud kerges langustrendis.

Terviseameti kogutus statistika kohaselt pöördus eelmise nädala jooksul ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arsti poole 5233 inimest, mis on 255 inimese võrra vähem kui sellele eelneval nädalal. Haigestunutest 42,6 protsenti olid lapsed.

Ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse ja grippi haigestunute üldarv on veebruaris ja märtsis olnud kerges langustrendis – perioodil 4.-10. veebruar pöördus ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arsti poole 5978, perioodil 11.-17. veebruar 5801 inimest ja sellele järgneval nädalal 5488 inimest.

Gripijuhte oli veebruari viimasel ja märtsi esimesel nädalal kokku 835, perioodil 18.-24. veebruar registreeriti grippi aga kokku 1018 ja sellele eelnenud nädalal 1400 korral. Enim on sel gripihooajal grippi registreeritud 28. jaanuarist 3. veebruarini, mil üle Eesti registreeriti kokku 1576 gripijuhtu.

Haigestumus oli veebruari lõpus ja märtsi alguses kõrgeim Läänemaal, kus saja tuhande elaniku kohta registreeriti 668,4 ülemiste hingamisteede viirusnakkuse juhtu. Järgnesid Tartumaa ja Viljandimaa, kus haigestumus saja tuhande elaniku kohta oli vastavalt 494,3 ja 478,8.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles