Avatud on uuendatud portaal akne.ee

Maiken Mägi
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Akne ravimine nõuab kannatlikkust.
Akne ravimine nõuab kannatlikkust. Foto: Internet

Uuenduse läbinud portaal akne.ee pakub ülevaatlikku infot akne olemuse, eri vormide ning ravivõimaluste kohta. Kõik akne.ee tekstid on üle vaadanud TÜ Kliinikumi nahahaiguste kliiniku dermatoloog Kristi Abram. 

Abrami sõnul on oluline, et tervisealane teadlikkus pärineks allikatest, kus info on kontrollitud. «Inimeste teadlikkus nahahaigustega seonduvast on küll tõusuteel, aga teadlikkus, mis pärineb sotsiaalmeedia allikatest, ei pruugi alati olla kontrollitud spetsialistide või ekspertide poolt. Ise diagnoosimine ja ravimine võib tekitada rohkem kahju kui kasu ja tulemus võib olla hullem kui haigus ise.»

«Tänapäeval on kõige populaarsem arst doktor Google, seega vältimaks info ammutamist kaheldava väärtusega portaalidest või haiguse tekkepõhjuste ja ravi kohta väärarusaamade teket, peavad kättesaadavad olema ka ekspertide koostatud, ent lihtsad ja arusaadavad infoportaalid,» lisas Roche Eesti tegevjuht Kadri Mägi-Lehtsi.

Abram märkis, et iga inimene saab igapäevaselt päris palju ära teha, et vältida nahahaiguste teket või vähendada juba olemasolevate mõju ja kulgu. Regulaarne naha muutuste jälgimine, igapäevane nahahooldus, toidusedeli muutmine ja naha päikese eest kaitsmine on lihtsaimad võtted naha eest hoolitsemisel.

Akne.ee seletab arusaadavalt, mis on akne, missuguseid akne liike on olemas, kuidas ja miks akne tekib, kuidas on võimalik vältida näiteks armide teket või mida teha, et akne teket mitte soodustada. Portaalis on lihtsalt lahti seletatud, missugused on akne ravivõimalused ning missugune on parim ravi eri akne vormidega. Akne.ee lehel on ümber lükatud ka levinuimad müüdid selle tekkepõhjuse või ravi kohta ning antud näpunäiteid toitumiseks, hügieeniks ja nahahoolduseks.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles