Allaneelatud patarei tekitab lapsele eluohtlikke söövituskahjustusi

Marilin Vikat
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodus laokil olevatest seadmetest välja urgitsetud patareide allaneelamine põhjustab ohtlikke tervisekahjustusi.
Kodus laokil olevatest seadmetest välja urgitsetud patareide allaneelamine põhjustab ohtlikke tervisekahjustusi. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Peamiselt juhtub patareidega seotud õnnetusi lastega seepärast, et vanemad ei taju ohtu ja patareisid leidub paljudes koduseadmetes, ütles terviseameti mürgistusteabekeskuse juht Mare Oder.

Aasta alguses neelas patarei alla väikelaps, kes ei saa ohtlike söövituste tõttu mõnda aega iseseisvalt süüa –​ patareid põhjustavad nimelt limaskesta söövituskahjustusi söögitorus. Viimasel ajal on sellised õnnetused paraku sagenenud, mürgistusinfoliinil on tulnud patareidega seotud juhtumitega seoses nõu anda kokku ligi 200 korral.

«Patareide allaneelamise tagajärjeks võib olla söögitoru suur põletus, mis nõuab söögitoru asendamist ja millega kaasneb püsiv tervisehäire. Võimalik, et laps vajab olukorra parandamiseks kümneid lõikusi,» rääkis Mare Oder, lisades, et rängim tagajärg võib olla surm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles