USA dessantlaeval lõi kaks kuud laineid mumpsipuhang

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USS Fort McHenry Itaalia ranniku lähedal.
USS Fort McHenry Itaalia ranniku lähedal. Foto: USA merevägi

USA dessantlaev on olnud merel üle kahe kuu karantiini tõttu ega pole selle aja jooksul saanud randuda, sest laeval vallandus mumpsipuhang.

USS Fort McHenry laeval viibival 25 meeskonnaliikmel diagnoositi mumps ehk parotiit, vahendas CNN. Seni, kuni väljaanne haiguspuhangu kohta küsis, polnud USA merevägi seda infot avalikustanud. Haigus puhkes laeval esmakordselt detsembris, viimane haigestumine on teada 9. märtsist. «Ükski haigusjuhtudest polnud eluohtlik ning enamik on tervenenud või peagi täielikult tervenemas,» kinnitati väljaandele.

703 laeval viibivat inimest on saanud täiendava MMR vaktsiinidoosi, mis kaitseb leetrite, mumpsi ja punetiste eest. Hetkel viibib laev Pärsia lahe piirkonnas ning meedikud hoiavad haiguspuhangul kätt pulsil, hindamaks, millal on meditsiinilisest vaatepunktist ohutu randuda. Mereväest kinnitati CNNile, et juhul kui laeval esineb haiguspuhang, võidakse randumine keelata kuni 30 päeva vältel pärast viimase haigusjuhu esinemist.

Esimene haigusjuht avastati 22. detsembril, tänaseks on 25 haigestunust 24 inimest tagasi tööpostile naasnud. Pärast haigestumist pandi patsiendid karantiini ning neid ravisid kaasasolevad meedikud. Laeva kõik töö- ja eluruumid desinfitseeriti. Meedikud teevad lähipäevil otsuse, kas haiguspuhangu takistamiseks on siiski veel vaja ette võtta täiendavaid meetmeid.

Loe veel: USA dessantlaev saabus Mustale merele

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles