Naise organid hakkasid üles ütlema, sest ta süstis endale mahla

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värske mahla joomise asemel süstis naine seda endale veeni.
Värske mahla joomise asemel süstis naine seda endale veeni. Foto: Shutterstock

Hiinlanna viibis veebruari lõpus viis päeva intensiivravi osakonnas, kuna ta oli süstinud endale värsketest puuviljadest pressitud mahla, lootes sellega tervist turgutada.

Pärast mahla süstimist tundis 51-aastane naine peagi, et keha läks tursesse ning nahk hakkas sügelema, edastas Health24. Hunan Xiangnan ülikoolihaigla andmetel leiti naise vereanalüüsist üle 20 erineva puuvilja jääke. Arstide sõnul hakkasid naisel tekkima nii maksa-, neeru- kui ka kopsukahjustused.

«Ma mõtlesin lihtsalt, et värsked puuviljad on väga toitainerikkad ning see ei tee midagi halba, kui ma endale neid sisse süstin – ma ei kujutanud ettegi, et see tekitab sellise reaktsiooni,» tunnistas naine. Lugu läks sotsiaalmeedias lendu ning üle 11 000 inimese on kasutanud selle jagamisel teemaviidet #OldWomanPutsJuiceIntoVeins (vanem naine süstib mahla veeni – toim). Sotsiaalmeedias on tugevalt tõstatunud teema, et inimestel on jätkuvalt suur vajadus adekvaatsete meditsiiniteadmiste järele.

Mistahes süste peaks tegema koolitatud spetsialist, sest vale süstla oskamatu kasutamine võib veresooni vigastada ning inimese ohtu panna. Sealjuures on madal õhkemboolia risk, mis tähendab, et veenide vigastamisel satuvad veresoonde õhumullid, sest veenid tõmbavad n-ö õhku sisse. See võib põhjustada veresoonte ummistumist.

Juhtumi kohta pole kahjuks tehtud põhjalikku meditsiinilist uuringut, mis selgitaks, miks sai naine mahlast seesuguse organikahjustuse. Meedia andmetel pidi ta tegema dialüüsi, et eemaldada verre sattunud toksiinid. Hiljem sai ta hüübimisvastaseid ravimeid.

Hiljuti levis meedias lugu ka mehest, et süstis sisse omaenda spermat ning lootis sellega seljavalu ravida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles